Hír

Módosítások a Hallgatói követelményrendszerben, bíztató előrelépések a hallgatók számára

Kedves Hallgatótársak!

Örömteli hírekről szeretnénk beszámolni.

 

MÓDOSÍTÁS A HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERBEN

A szerdai (2017. február 22.) egyetemi Szenátusi ülésen módosítások történtek a hallgatói követelményrendszerben, melyet mellékletben küldünk is. (A módosított pontok sárga színnel lettek kiemelve). Kérünk titeket, hogy ezeket a módosításokat figyelmesen olvassátok át. A visszajelzésetek alapján a szabályváltoztatás egy fontos pontja az előírt kredit számok túllépése. A szerdai naptól a következő szabályozás lépett életbe:

 

A 2016/17/1 félévben és utána jogviszonyt létesítettek esetében az előírt kreditek 110%-ának felvétele után minden felvett kredit után 4000 Ft/felvett kredit, a 2016/17/1 félév előtt jogviszonyt létesítettek esetében az előírt kreditek 110%-ának felvétele után minden teljesített kredit után 1000 Ft/teljesített kredit.

 

Ennek megfelelően a 2016/17/1 félév előtt jogviszonyt létesítettek számára az előírt kreditek 110%-ának felvétele után minden TELJESÍTETT kredit fog számítani, így a továbbiakban ezen hallgatóknak NEM lesz kiírva a kredittúllépési díj. Emellett azonban szeretném felhívni a 2016/17/1 félévben és utána jogviszonyt létesített hallgatótársaim figyelmét, hogy figyeljenek a felvett kreditek számára, és számoljanak a későbbiekben a kredittúllépéssel.

Úgy gondoljuk, hogy ez egy jelentős eredmény, hiszen az egyetemi vezetés szempontjából kivétel nélkül megértésre és partneri viszonyra találtunk, hogy érvényesíteni tudjuk az érdekeiteket.

 

HALLGATÓI EGYSÉG

Az utóbbi hetekben elkezdtük felvenni a kapcsolatot az egyetemünk hallgatói szervezeteivel egy összegyetemi hallgatói összefogást remélve. Boldogan jelentjük, hogy minden esetben pozitív visszajelzést kaptunk, így megvalósulni látszik egy hallgatói egység, amely magával hoz egy jól működő hallgatói életet.

TÁJÉKOZTATÁS AZ ELŐRELÉPÉSEKRŐL, LEHETŐSÉGEKRŐL

Ahogy észrevehettétek pár napja elkészült egy levelezőlista, ahol tájékoztatni tudunk titeket a tevékenységünkről, hírekről, előrelépésekről, azonban email értesítőt az egyetemi Office365-ös email címetekre tudunk küldeni. Ezért szeretnénk megkérni titeket, hogy jelezzétek hallgatótársaitoknak, hogy akik még ezt nem tették meg, azok vegyék használatba a saját Office365 fiókotokat. Amennyiben nem szeretnétek használni az Office365 rendszereit, nyugodtan irányítsátok át a beérkező üzeneteket a személyes email címetekre. Ezzel kapcsolatban a student.nyme.hu weboldalon tudtok tájékozódni.

 

NYÍLT FOGADÓÓRA A HÖK ELNÖKKEL

Ahhoz, hogy teljesüljenek a céljaink, és olyan hallgatói élet alakuljon ki, ahol TI jól/jobban érezzétek magatokat a Soproni Egyetemen. Ehhez azonban a ti ötleteitek/felvetéseitek/panaszaitok kellenek. Ennek érdekében jövő héttől minden héten egy nyílt fogadóórát hirdetek, „Kávé a HÖK Elnökkel” címen, melyen bármilyen írásos nyom nélkül megoszthatjátok az ötleteiteket, véleményeteket, gondjaitokat, esetleg felelősségre vonhattok. Ezt követően a visszajelzéseitek alapján tudunk lépéseket tenni, olyan lépéseket, amelyek nektek kedveznek. A fogadóóra időpontjáról és helyszínéről később tájékoztatlak titeket. Kiemelten számítunk a javaslataitokra tanulmányi, sport és kulturális, közösségi ügyekben.

 

Összefoglalva egyre bizakodóbbak vagyunk a jövőt illetően, úgy gondoljuk, hogy egy mérföldkőhöz jutottunk a pozitív irányba.

Üdvözlettel:

Takács Tamás

Elnök, Soproni Egyetem Hallgatói Önkormányzat

 

Linkek:

Kapcsolódó hírek: